keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Oma voittaa, maksettu inisee


Mömmön julkaisema tilasto mainonnan sukelluksesta kertoo myynnin voitosta. Väitän että voittaja tuossa tilastossa on oma media (ehkä ansaittukin). Yritykset ovat ymmärtäneet panostaa omiin viestintäkanaviinsa, sekä verkossa että reaalimaailmassa. Myynti on saanut lisää muskeleita. Jes! Monen on nyt aika laittaa panostukset nykyasiakkaisiin, asiakaskokemukseen ja suositteluun.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pieni yritys ihan pilvessä

Kramissa on nyt 3, toukokuussa 4 tietoteknisesti perusjamppaa naista. Meillä on käytössä Office365 meileineen, ryhmätyötiloineen ja muine apuvälineineen. Pikaisiin viestimistarpeisiin käytämme Lynciä ja luovaan pallotteluun Yammeria - joka kaikeksi onneksi integroituu pian ryhmätyöskentelymme osaksi. Sitten olisi vielä Dynamics CRM:n käyttöönotto plus vähän videotyökalun ja kyselysoftan parsimista prosessiin. Eipä jää bisnes ainakaan välineistä kiinni.

Kun joskus lähiaikoina on löydetty omaan työhön sopiva työnkulku, pitäisi vielä rakentaa aktiivinen viestintä. Kotisivut ovat kesken, Twitter-hapatus on aloitettu, LinkedIn-profiilit ovat kuosissa. LinkedInissä on oma verkostoitumisryhmämme, joka toteuttaa toimintaansa myös oikeassa elämässä. Ja lopulta, kaiken tämän kruunaa ikuisuuskysymys: miten minä organisoin työni näkyvät palat näihin työkaluihin ja kanaviin,jotka siihen on tarjolla?

Ei ole kyse iiteestä, ei somesta eikä digistä. On kyse ihmisistä. Sinne me nyt sit opetellaan naputtelemaan ja tallentamaan. Eikä aina muisteta, mutta halutaan oppia ja vähän rutinoituakin. Se on tärkeintä.


perjantai 8. maaliskuuta 2013

Digitaalinen jalanjälkeni on omissa käsissäni

Kohtaan tämän tästä ihmisiä, jotka eivät ole sosiaalisessa mediassa, edes LinkedInissä, vaikka siitä olisi heidän työssään hyötyä. Monesti heitä googlaamalla löytyy vain vanhoja urheilutilastoja tai jotain Badoo-osumia joista nyt näkee heti että ne ovat ihan huuhaata. Mietin miksi näin on. Millä perusteella esim. viestinnän ammattilainen voi jättäytyä pois digitaalisista verkostoista? Mitä kertoo digiasiantuntijasta se, että hänen omat viimeiset twiittinsä ovat vuodelta 2009?

Minusta myynnin, markkinoinnin ja viestinnän - etenkin liikkeenjohdon tehtävissä olevien ihmisten tulisi huolehtia omasta digitaalisesta jalanjäljestään. Enkä tarkoita nyt sitä, että pitäisi roikkua kaikki illat twitterissä kommentoimassa ajankohtaisohjelmien keskusteluja, mutta voisihan edes julkinen cv olla ajantasalla. Olisi hyvä rakentaa omaa minää vastaava näkymä, jota muut voivat tutkia ennen tai jälkeen sen kun kohdataan IRL. Sillä kyllähän se kohtaaminen oikeassa elämässä tietysti ratkaisee. Mutta onko ensivaikutelma siirtynyt nettiin?

Onko niin, että minusta syntyy melko vahva käsitys sen perusteella mitä netistä löytyy? Ihan varmasti on. Muodostan itsekin käsityksen ihmisistä heidän digijalanjälkensä perusteella. Moni sanoo että "pitäisi varmaan tulla sinne LinkedIniin" tai että "pitäisi varmaan olla aktiivisempi". Ei siellä kukaan voi olla pakosta, koska sosiaalisessa mediassa pitää olle sosiaalinen ja aktiivinen. Ja kyllä sinusta saa käsityksen senkin perusteella, että et ole missään. Meillä kaikilla on joka tapauksessa digielämä ja oikea elämä. Jotkut ovat päättäneet vain jättää digielämänsä muiden käsiin.