Kohtaan tämän tästä ihmisiä, jotka eivät ole sosiaalisessa mediassa, edes LinkedInissä, vaikka siitä olisi heidän työssään hyötyä. Monesti heitä googlaamalla löytyy vain vanhoja urheilutilastoja tai jotain Badoo-osumia joista nyt näkee heti että ne ovat ihan huuhaata. Mietin miksi näin on. Millä perusteella esim. viestinnän ammattilainen voi jättäytyä pois digitaalisista verkostoista? Mitä kertoo digiasiantuntijasta se, että hänen omat viimeiset twiittinsä ovat vuodelta 2009?
Minusta myynnin, markkinoinnin ja viestinnän - etenkin liikkeenjohdon tehtävissä olevien ihmisten tulisi huolehtia omasta digitaalisesta jalanjäljestään. Enkä tarkoita nyt sitä, että pitäisi roikkua kaikki illat twitterissä kommentoimassa ajankohtaisohjelmien keskusteluja, mutta voisihan edes julkinen cv olla ajantasalla. Olisi hyvä rakentaa omaa minää vastaava näkymä, jota muut voivat tutkia ennen tai jälkeen sen kun kohdataan IRL. Sillä kyllähän se kohtaaminen oikeassa elämässä tietysti ratkaisee. Mutta onko ensivaikutelma siirtynyt nettiin?
Onko niin, että minusta syntyy melko vahva käsitys sen perusteella mitä netistä löytyy? Ihan varmasti on. Muodostan itsekin käsityksen ihmisistä heidän digijalanjälkensä perusteella. Moni sanoo että "pitäisi varmaan tulla sinne LinkedIniin" tai että "pitäisi varmaan olla aktiivisempi". Ei siellä kukaan voi olla pakosta, koska sosiaalisessa mediassa pitää olle sosiaalinen ja aktiivinen. Ja kyllä sinusta saa käsityksen senkin perusteella, että et ole missään. Meillä kaikilla on joka tapauksessa digielämä ja oikea elämä. Jotkut ovat päättäneet vain jättää digielämänsä muiden käsiin.
Auts, hipaisi. LinkedIn-proffa laahaa jäljessä, Twitter on ainakin puolillaan juuri oikeanlaisia seuraajia työn kannalta, mutta ajatustenvaihtamistahtini on hitaanpuoleinen. Kun nuo muut työt vie niin tehokkaasti kaiken ajan. Kun tässä nyt on ollut kaikkea.
VastaaPoistaPitäisi varmaan olla aktiivisempi.
Pitäis pitäis. Pitää valita taistelunsa.
VastaaPoista