Vision ja ajattelun myymisessä ei ole mitään vikaa, sitä pitää tehdä, mutta miten myydä siihen perään ihan tylsiä perustoimenpiteitä? Asiakkaallehan tulee siitä pettymys, kun ei tehdäkään mitään uutta ja innostavaa vaan ihan sitä samaa toimivaa - jopa referenssein todistettua tekemistä. Ja kaikista eniten perseestä on se, että itse pitäisi tehdä.
Itse kohtaan tämän ongelman jatkuvasti. Asiakaskokemuksen parantaminen ja asiakaslähtöisen strategian istuttaminen ihmisiin kuulostaa ihan mahtavan mullistavalta ajatukselta. Se on helppo myydä. Mutta onks pakko jutella asiakaspalvelun ihmisten kanssa ja poistaa esteitä palvelulta? Alkaa antaa lisää palautetta? Pitääkö muuttaa myyjien asiakaskäyntilogiikkaa, crm:ää ja kyselyitä? Nehän on ostettu ja laitettu rokkaamaan jo kymmenen vuotta sitten.
On. Ihan pakko, jos haluaa muuttaa jotain muuta kuin omaa ajattelua. On hämmentävää miten moni perustelee väärään suuntaan kulkevan junan matkaa sillä, miten raskaasti se on lastattu vanhentuneella kuormalla.
Jos et kuitenkaan halua muuttua, tässä kätevä lista syistä, joita voit hyödyntää kieltäytymiseen:
- me ollaan jo kokeiltu tätä, eikä tää sovi meidän [prosessiin, liiketoimintamalliin]
- mehän ollaan tehty näitä asioita jo [viisi/kymmenen/viisitoista] vuotta
- on niin kiire hoitaa nykyisetkin duunit
- myyjien on pakko juosta kovempaa eikä ne voi pysähtyä- ei meidän [asiakkaat/ihmiset/esimiehet] ymmärrä
- me just laitettiin ihan hirveesti rahaa [tuote-esitteeseen, crm-järjestelmään, markkinointikampanjaan, strategiaworkshopiin, MS Office -koulutukseen]
PS. Millaiselta myyjältä ostit viimeisimmän tuote-esitteen, crm-järjestelmän, markkinointikampanjan, strategiaworkshopin tai MS Office-koulutuksen? Mikä muuttui?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti