perjantai 21. elokuuta 2015

Viestintätoimiston konkurssista

Viestintätoimiston toimitusjohtaja sanoi käänteen tapahtuneen äkkiä. Seurauksena oli konkurssi. Loppu. Slut. Kenkää saa 20 ihmistä, joiden työtä olisi pitänyt voida muuttaa jo ajat sitten. Mutta tapaa sopeuttaa työvoiman tarvetta taloudelliseen tilanteeseen ei ole.

Tietysti ongelma on ollut myynnissä ja asiakassuhteissa - jopa alimitoitetussa yt-prosessissa, sehän on päivänselvää. Mutta on siinä yhteiskunnan tarjoamilla kannustimillakin osansa.

  • Palkkaa ihmiset, pidä heistä huolta ja saatat joskus tulevaisuudessa saada heidät tekemään työehtosopimuksen nojalla puoli tuntia pidempään töitä. (tirsk!)
  • Työllistä yrittäjiä ja freelancereita ja verottaja muistaa sinua taannehtivasti näiden itsenäisten ammattilaisten sosiaalikululaskulla. Koska ihan ilmeisesti on kyseessä ollut työsuhde.

Mut hei, mitä jos tekisitkin kaiken itse, yksin. Älä työllistä ketään, älä missään nimessä kasvata bisnestäsi tai tee mitään muutakaan uhkarohkeaa, sillä kulman takana vaanii saletisti jokin pykälä, johon kompastut. Täydellistä! Ainiin, mut unohda sosiaaliturva - omalla kohdallasi. Olethan #yrittäjä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti