tiistai 7. toukokuuta 2013

Aamuissa on totuus

Minulla on takanani kutakuinkin 13 000 aamua, joista työaamuja viitisentuhatta. Istuin tänä aamuna taksissa ja tirkistelin ikkunasta ihmisten aamuihin. Pohdin millaisia minun tiistaiaamuni ovat olleet tähän asti ja millaisia haluaisin tehdä niistä jatkossa. Minulla oli levollinen ja hyvä olo. Aamut puhuvat aina totta.

Ratikkapysäkillä oli 4 ihmistä. Yhdellä aamut olivat selvästikin kaikki yhtä sumuisia, tuskin paikkaa minne mennä. Kolme oli matkalla töihin, opiskelemaan tai johonkin minne piti mennä siistin näköisenä. Kukaan ei ollut siinä hetkessä kovin tyytyväisen näköinen. Taksikuski soitti nopean puhelun: "Kello on kahdeksan, hyvää koulupäivää". Sielläkin oli yksi tavallinen aamu alkamassa.

Palasin omaan historiaani. Muistelin aamuja jolloin ahdisti. Mietin miten voisin varmistaa että aamuisin tuntuisi mukavalta, niinkuin tänään. Mietin myös sitä, mitä pitäisi tehdä jos aamut alkaisivat nyppiä. En keksi muuta lääkettä kuin muutoksen. Aika moni ihminen tarvitsee sitä - jopa ajoittain. Jos et ole aamuihisi tyytyväinen, tee joku pieni tai iso muutos. Tee se juttu, josta olet ihan vähän tai ihan sikana unelmoinut, muttet ole uskaltanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti