torstai 22. elokuuta 2013

Olen luottamuksesi arvoinen

Rakas päiväkirja,

viikon henkinen saldo tähän mennessä; 2 isoa oivallusta, 1 iso huoli, pari onnistumista, 1 iso pettymys, lapsi kuumeessa, kauluspaidat silittämättä ja viikonloppuna pitäisi leikata ihan saakelin korkea pensasaita.

Ajatukseni lentävät kuin suihkukoneet, jättäen haihtuvia raitoja peräänsä. Ahdistun siitä, kuinka huonoa jälkeä maailmassa tehdään ja haluaisin korjata kaiken. En ehdi kaikkialle. En saa ääntäni kuuluviin juuri siellä missä haluaisin, en tule oikealla tavalla ymmärretyksi. Piru että mä olen välillä hyvä ja välillä ihan eksyksissä.

Sitten taas muistan että pitää rauhoittua ja tehdä oleelliset. Pitää hengittää ja ajatella, tiivistää ja tehdä listoja. Päätän taas hoitaa omani - pelata oman kulmani fiksusti, luottamalla muihin ihmisiin. Saan järkevään tekemiseen voimaa siitä kun joku kirjoittaa aivoihini istuvalla viisaudella. Tänään sain taas voimaa ja vahvistusta teeseilleni.

  1. Älä jumaliste väitä että ymmärrät asiakkaan liiketoimintaa ja tuotat osaamisellasi tuloksia viivan alle. Älä älä älä, pliis puhu sontaa vaan opettele.
  2. Älä kuvittele ettet joutuisi paiskimaan töitä kuin muurahainen.
  3. Myy ideasi, myy itsesi, myy työskentelytapasi, myy uudestaan ja uudestaan ennen kuin odotat ostopäätöstä.
  4. Luota muiden osaamiseen ja anna itseäsi parempien tulla tontillesi.
  5. Älä ole dinosaurus, äläkä kärpänen - innovoi uutta, mutta vältä surisemasta jatkuvasti korvanjuuressa.
  6. Luota kumppaneihin tai unohda ne.
  7. Ole pois työpaikalta silloin kun sinusta ei ole hyötyä.
  8. Ole läsnä silloin kun sitä arvostetaan ja tarvitaan.
  9. Anna toisten tehdä työnsä rauhassa ja tue ongelmanratkaisua.
  10. Ota onkeesi viisaudesta:: kasvata luottamusta ympärilläsi, tee siitä missiosi.


Kiitos viisaudestasi, Mikael Pentikäinen. Niistän pienen nenän, lataan ipadiin lisää palapelejä ja vasta sitten avaan meilin. Olen luottamuksesi arvoinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti