maanantai 14. huhtikuuta 2014

I'd like to add you to my professional network.

Hei! Nimeni on Riina Jokinen. Haluaisin verkottua kanssasi ja lähettelenkin tässä ihan näin vaan ex tempporeena LinkedIn-palvelun automaattisesti tarjoaman viestipläjäyksen. Julkisesta profiilistani ei käy ilmi missä työskentelen tai kuka oikein olen, mutta digihengaillaankos? Onhan profiilini otsikkona että "Totally and abundantly experienced in everything, looking for whatever"

En viitsi kirjoittaa viestiin mitään, sillä onhan meillä ehkä yksi yhteinen tuttu. Varmaan arvaat miksi haluan verkostoitua? Tai ehkä sinä keksit syyn? Ai et? Toivottavasti kuitenkin hyväksyt minut kontaktiksesi ja pääset täydentämään minulla jo olevaa 59 työkaverini  ja sukulaiseni ilmatiivistä piiriä.

Ajoittain näitä lävähtää meiliin: Hi Riina, I'd like to add you to my professional network.
Oh re-he-he-heally? Joskus ne tulevat lihaksikkaalta, hampaansa kuorruttaneelta Hesukselta tai Monacolaiselta miljonääriltä, mutta että ihan oikeiltakin ihmisiltä?

On ihan ok, että S-market tai Kalevan Kirppis seuraa minua twitterissä, mutta haluaako kukaan oman ammatillisen löydettävyytensä tai suosittelujensa kotiin turhia rönsyjä tai merkityksettömiä linkkejä? En usko. Siellä toisessa päässä on oltava kiinnostava ihminen.

Verkostoituminen ei ole nimilistan keräämistä

Tästedes tee se laadukkaasti. Kerro miksi haluat verkottua. Kirjoita jotain kiinnostavaa. Ja kerro kuka olet, jookoskookos? Pidä myös huoli että profiilisi on sellaisessa kuosissa, että sinuun kannattaa tutustua. Anna kontaktille arvoa, sillä et voi koskaan tietää mihin se johtaa.

Käytän itsekin LinkedIn:n automaattitekstiä, jos heitän kutsuja jo tapaamilleni ihmisille. Se on kyllä vähän laiskaa ja täytynee tehdä jatkossa toisin. Myönnän myös olevani ns. "open networker" eli vapaata verkottumisriistaa, mutta odotan silti minulle tulevilta kutsuilta jotain sisältöä. Et kai kuvittele että verkostoni on kuin vanhan isännän kalaverkko, jossa on kaikenkokoista ja näköistä muikkua kiinni? Ehei, olen kranttu. Pistä siis parastasi.

Kuinka siistiä olisikaan saada ihan tuntemattomilta ihmisiltä verkottumispyyntöjä, jossa lukisi vaikka että:
"Hei, luin sun blogia ja oon sun kanssa ihan eri mieltä kaikesta, oltaisko LinkedIn-tuttuja??! tai
"Hei sulta saa vissiin ostaa viestinnän palveluita? Yksi asiakkaani kaipailee siihen apuja."  tai
"Vitsi että näytät tutulta, myitkö Töölöntorilla makkaraa vuonna nakki ja sämpylä?" tai
"Moi Riina! Mitä ihmettä toi sun suhdetoimistos oikein tekee?"

I dare you.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti